Muschi de porc cu sos brun

de papabundetot in Porc, 8 Sep 2013 | 6104 vizualizari

 

Cina in viziunea mea trebuie sa fie mereu ceva usor de digerat dar si rapid ca si durata de preparare,mai ales daca ea vine dupa o zi ostenitoare de munca…cum este in cazul multora dintre noi.Desi ma declar pe viata indragostita de bucatarie,am momente cand ajung acasa atat de obosita incat vreau sa gatesc ceva foarte rapid care sa nu ma tina in picioare mute ore dupa ce am stat o zi la munca. Tot uitandu-ma la emisiunile lui Jamie vad acolo chestiuni pe care le adaptez cu mare usurinta stilului meu dar si invat trucuri pentru a gati rapid si bun :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 muschi de porc
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi,
  • sos soia,
  • curry
  • 1 ardei iute
  • o manuta de zmeura
  • 2 smochine
  • o lingurita lemon grass uscat
  • apa de flori de portocal
  • crema de otet balsamic
  • zahar,ulei de rapita
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc cu sos brun:

Muschiul de porc l-am taiat felii de 1,5-2 cm grosime pentru a se patrunde repede.Ceapa,usturoiul,zmeura,smochinele,curry,ardeiul iute,si toate celelelate ingrediente de mai sus le-am bagat la blender si le-am amestecat pana cand s-a format un sos.Am asezat bucatile de muschi intr-o tava de yena,am turnat sosul obtinut in blender peste carne,am lasat asa sa stea cam 10 minute pana cand s-a incins cuptorul,apoi am dat tava la copt aproximativ 30 min.

Separat am fiert apa cu sare intr-o oala si cand a inceput sa clocoteasca am pus in ea niste taitei si i-am  lasat 3 minute sa fiarba (conform indicatiilor de pe ambalaj),apoi i-am scurs de apa si am pus peste ei ulei de susan si seminte de susan negru,asa…. pentru decor.

Am servit taiteii cu muschiul la cuptor,o mancarica buna si usoara pentru seara si care s-a gatit destul de repede.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc cu sos brun" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Rocsi 1

08.09.2013, 20:26

Mmm bun bun!

Lia_ 1

08.09.2013, 22:21

am intrat curioasa sa vad detalii despre sosul brun dar tu numesti altceva decat termenul clasic consacrat

f buna varianta ta

papabundetot 1

09.09.2013, 09:04

Da Lia e varianta mea de sos...dar nu am scris By me

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc impanat la cuptor